Carlos Alberto: az örök kapitány és a brazil gyönyörű célpontja

Carlos Alberto, aki 72 éves korában halt meg, emlékezni fog arra, mint a briliáns 1970-es világbajnokság nyertes oldalának kapitánya és a verseny meghatározó célpontja.

A módja annak, hogy Brazília győzelmet aratott Mexikóban, elvarázsolt rajongók szerte a világon.Ez volt az első világméretű verseny, és a brazilok, a fényes sárga ingekben erősítették meg a kiválóságukat.

Csodálatosságuk csúcspontja volt és kapszulázta az bet365 fogadás bónusz utolsó céljukat a 4-1 vereségben Olaszországban a döntőben.

Egy áramló mozdulattal együtt minden brazil Brazília külsős játékosa volt, és stílusosan fejeződött be, amikor Carlos Alberto jobbra fordult, és a Pele belépett a hálóba.

Ritkán a „szép játék” kifejezés sokkal alkalmasabb, és Carlos Alberto-t szerzett, aki ezt követően Brazília „Örökkévaló kapitányaként”, a történelem tartós helyévé vált.

„Tudom, milyen szép és hogy mennyire fontos ez a cél, mert mindenki még beszél erről, ”mondta évekkel később, egy interjúban a BBC-vel.Mindig a negyedik célról van szó. Azt hiszem, ez volt a legjobb cél, amit valaha is szerzett egy világbajnokságban. Bárki kaphat gólt, de ebben a lépésben kilenc különböző játékos érte meg a labdát a cél előtt. Szerencsés voltam, bet365 sportfogadás bónuszok mert szerettem volna. ”Carlos Alberto, Brazília világbajnokságot szerzett kapitánya, 72 éves korában elhalálozik.

Carlos Alberto Torres, a teljes nevének megadására, Rio Vila da-ban született Penha szomszédságában, és csak 25 volt, amikor megnyerte a világbajnokságot, így ő volt a legfiatalabb kapitány, aki megnyerte a versenyt.

Tehetséges, megtámadta a teljes hátat, és a Fluminense soraiban lépett át Santos, ahol Pele csapattársa volt.

Mindkét klub címmel nyert és 20 éves korában rendszeres volt Brazíliában.Meglepően csökkent az 1966-os világbajnokságra, de a nyilvánvaló választás, mint a következő kapitány, amikor a szerep 1968-ban megüresedett.

Ekkor már ő volt a Santos kapitánya, és vezetői képességei kiemelkedtek, a karszalag előtt a többi vezető – és a világbajnokságot nyert – pályázók.

Ez egy éles döntés volt, amikor Carlos Alberto megcsókolta és tartotta magában a Jules Rimet trófeát Mexikóváros Azteca stadionjában.A csészék csókja lehet közös, de ebben a tekintetben úttörő volt.

„Amikor kaptam a trófeát a kapitányként, az első ösztöne az volt, hogy megcsókolta” – mondta. „Valójában az első voltam, hogy megcsókolja a trófeát, mielőtt felemelném.”

Mexikó 1970-ben az egyetlen világbajnokságát bizonyította olyan karrierjében, amely 53 nemzetközi kupakot nyert. / p>

A játék karrierje 19 évig tartott, és a Flamengo, a New York Cosmos és a California Surf varázslatait is magában foglalta.

A Flamengo, a Fluminense és a Botafogo edzője további díjakat nyert. az Egyesült Államokban, Kolumbiában, Mexikóban, Ománban és Azerbajdzsánban is részt vett a nyugdíjba vonulás előtt 2005-ben.

A futballtól való élete politikailag és későbbi labdarúgásai során határozottan figyelte őt. kommentátor, háromszor házasodott meg, többek között Teresinha Sodre brazil színésznővel.

Carlos Albertonak két gyermeke volt az első feleségéhez, Suelhez, fia, Alexander, aki 1992-ben egyetlen megjelenést tett Brazíliában. p>