Az állítólagos hamis pénzügyi okmányokkal kapcsolatos viták Watford frusztráltak

A Watford vezérigazgatója, Scott Duxbury azt mondja, hogy a klub „rendkívül súlyosnak” tartja azt a vádat, hogy hamis pénzügyi információkat adtak a labdarúgó hatóságoknak, mivel a vitát egy független bizottságnak kellett megoldania, és a esetleges bűncselekmények bizonyítása esetén valószínűleg jó.

Az ügy a Giampaolo Pozzo-tól a klubban lévő tulajdonjog átadásához kapcsolódik a fiához, Gino-hoz 2014-ben.Watford – aki kilencedik a Premier League-ben – abban az időben volt a bajnokságban, és Pozzo Jr-nek meg kellett mutatnia az angol Labdarúgó Liga számára, hogy elegendő tőkével rendelkezik a bankban, hogy teljesítse feladatait.

Egy dokumentum 2014 júliusában benyújtották az EFL-nek, azzal a szándékkal, hogy a világ egyik legnagyobb bankja, a HSBC nevében állt, amely Betclic befizetési lehetőségek megmutatta, hogy a Hornets Investment Limited – a Watford tulajdonában lévő holdingtársaság – rendelkezett a szükséges hitellel 7 millió font. De a Daily Telegraph szerint a dokumentum hamis volt.A Telegraph arról számolt be, hogy a Watford ügyvezető elnöke és nem ügyvezető igazgatója, Raffaele Riva, aki szintén vezető ügyvezetője a Hornets Investment-nek. akik független ügyvédi irodát hoztak létre, a következő hónap elején jelentést készítenek a megállapításokkal. A Labdarúgó Szövetség azt mondta, hogy „kapcsolatba lépett az EFL-vel és továbbra is figyelemmel kíséri a helyzetet”. Lehetséges, hogy szorosabban részt vesz. A Premier League is figyelemmel kíséri.Football League vizsgálja Watfordot az állítólagosan kovácsolt banki levélben. Watford.A joghatóság kérdés, és nem csak azért, mert a Watford már nem EFL klub. Ha díjat számítanak fel, akkor valószínű, hogy egy független bizottságot hoznak létre, hogy bűnös ítélet esetén döntsön a legmegfelelőbb szankcióról – ami szinte biztosan jó lenne.

Arról számoltak be, hogy a legszélsőségesebb forgatókönyvek esetén a pontok levonása lehet egy lehetőség. Ahhoz, hogy ez így legyen, az ok-okozati összefüggést – vagy okot és következményt – biztosan bizonyították volna. Más szóval, az állítólagosan bet365 bónusz hamisított banki levél és ezt követő Pozzo Jr megerősítése a Watford tulajdonosként kézzelfogható előnyhöz juttatta a klubot a területen? hogy segítsen neki a banktól származó pénzalapok igazolásában.Azt mondta, hogy 2015 vége óta nem dolgozott együtt az egyénnel. „Két évig nem volt okom azt hinni, hogy a levél nem más, mint valódi” – tette hozzá Riva.

A Daily Telegraph szerint a papír által kapott információk azt jelzik, hogy a levél megszerzéséért felelős harmadik fél elismeri, hogy ezt megtette, de nem volt szándékában, hogy azt hivatalos formában használják fel. Nincs arra utaló jel, hogy a Pozzo család vagy Duxbury részt vett volna a levélben.

A Watford csalódottságot mutat, mert rámutatnak arra, hogy a Pozzo Jr több mint 20 millió fontot fektetett be a klubba az elmúlt két évben . Ezért nyilvánvaló számukra, hogy először a szükséges 7 millió fontot. Miért lett volna szükség hamis dokumentumra?Továbbá, miután Riva látszólag megszerezte a tulajdonjog átadásával kapcsolatos szükséges papírmunkákat, miért látott volna bárki másnak a klubban, hogy ellenőrizze a dupla ellenőrzést?

Duxbury azt mondta: „A klubnak nem volt előzménye az [alapok igazolása] dokumentum valódiságával kapcsolatos aggályok ismerete és a Hornets Investments Ltd több mint 20 millió fontot fektetett be a klubba a pénzalapok 2014-es dokumentuma óta.

„A klub rendkívül komolyan veszi ezt az ügyet és utasította a független ügyvédeket, hogy vizsgálják meg a vonatkozó ügyeket, és a jövő hónap elején adják át az EFL-nek a ügyvédi jelentést.Az EFL jelezte, hogy elégedett ezzel az akcióval. ”

Az EFL szóvivője azt mondta:„ A klub hivatalosan kapcsolatba lépett az EFL-lel, és most teljes körű és részletes választ kell adnia az állításokra . Miután megkapta a választ, az EFL teljes mértékben meg fogja vizsgálni azt, és megfelelő szabályokat fognak tenni a szabályaink és rendeleteink szerint.