Vil Russland fortsatt ha sjanser for tre klubber i Champions League?

Det vellykkede spillet “Zenith” i returkampen mot “Benfica” og den russiske klubben som når kvartfinalen i Champions League, er faktisk ekstremt viktig, ikke bare for Andre Villas-Boas, spillerne og fansen av St. Petersburg-klubben. På spill, historisk viktig for Russland, er den tredje billetten fra Premier League til den mest prestisjefylte turneringen i Europa.

I høst spilte russiske lag så bra i europeisk konkurranse at det ville virke et steinkast til deres kjære mål. For vinterferien i Champions League og Europa League var Russland syvende på UEFA-oddsbordet, mindre enn et poeng fra Frankrike og Portugal. Men det mislykkede spillet Lokomotiv og Krasnodar i 1/16-finalen i Europa League, samt nederlaget til Zenit i Da Lush i den første kampen mot Benfica, snudde alt opp ned. Alt som virket nesten ekte, ble plutselig til en fjern drøm. Men faktisk er ikke alt tapt.

Nå i sparegrisen til russiske lag i koeffisienttabellen totalt 51.082 poeng. Portugal – 51,915; Frankrike – 52.082. I dette tilfellet er portugiserne fortsatt representert av to lag, og det franske – ett. Det viser seg at etter å ha slått “Benfica”, ”Zenith” nivåer antall russiske lag med representanter for Primera. Og den franske PSG har ennå ikke tålt angrepet av Chelsea på Stamford Bridge. Så alt kan igjen blandes opp ned. Det morsomme er at nå er Zenit, som i russisk fotball oftest blir beskyldt for å “ødelegge folks penger”, den aller siste bastionen som kan gi landet tre historiske turer til Champions League. Imidlertid skyndte horden av skeptikere som er tradisjonelle for vårt land, å tvile på hensiktsmessigheten av å få en slik kvote.