Etter fiaskoen i kampen med Sevilla fulgte fire kamper

Husk 26. september 2015, og den kampen mot Las Palmas, der Leo Messi ble skadet fra de første minuttene. Lagkapteinen prøvde å fortsette kampen, men snart med et grimas av smerter i ansiktet ba han om erstatning. “Barcelona” ble motløs – laget var ikke vant til å spille uten Messi, som sjelden blir skadet, og til og med de som er ute av action i to måneder. I mellomtiden hadde “Las Palmas” ikke tenkt å utsette avklaringen av forholdene før senere, for å beseire ham, og han måtte ta tre poeng, som de sier, her og nå. Med eller uten Messi.

Under disse forholdene fant “Barcelona” en livredder, og det viste seg å ikke være Neymar, som bommet på straffesparket i andre omgang, men Luis Suarez. Det var han som plukket opp banneret fra hendene på den “sårede” Messi, og bar den til portene til “kanariene”. Den kvelden scoret uruguayaneren to mål, og laget hans vant, og fikk de viktigste tre poengene etter ydmykelsen som ble opplevd i forrige rundes kamp mot Celta (1: 4). Dette bidro til å gjenopprette tilliten til hjertene til fansen sjokkert over det hjelpeløse spillet til favorittene deres i Vigo.

En tryllestav, eller hvorfor Suarez har blitt en mer verdifull spiller for Barca enn MessiPhoto: Barcelona offisielle nettsted

Noen dager senere tapte “Barca” fortsatt mot “Sevilla”, men det var det siste nederlaget før en enestående serie på 39 offisielle kamper der laget aldri har tapt. Det varte til april 2016.

Etter fiaskoen i kampen med Sevilla fulgte fire kamper, hvorav Suarez ga et avgjørende bidrag til vinnerresultatet. Et mål og to assist i et spill med Rayo Vallecano, et hat-trick mot Eibar-målet, et Getafe-mål og et mål + pasning i et spill med Villarreal. Nesten to måneder gikk, og den etterlengtede tilbakekomsten av Messi fant sted, ble han inkludert i søknaden om kampen med Real Madrid 21. november. Fra de første minuttene var Luis Enrique redd for å slippe argentineren ut på banen, Messi dro bare de siste tretti minuttene, men da var alt over for Real – han tapte fire mål til sin verste motstander. Og to av dem ble scoret av Suarez, som nok en gang feilfritt fullførte arbeidet til Lionel. Argentineren, faktisk, hadde kanskje ikke kommet inn i feltet.