Den geniale Iniesta innrømmet at han led av depresjon. En venns død utløste dem

Alt er ok, men du føler deg fremdeles dårlig. Du kommer inn i en ond sirkel, du føler tomhet…Og det var det som skjedde med Dani Jarque, ”beskrev Iniesta. Jarque var kaptein for å konkurrere Espanol, og han var bare 26 år gammel da hjertet hans sviktet under forberedelsene før sesongen.

Et hardt direktiv for Iniestes allerede veldig forstyrrede sjel.

“En ettermiddag var jeg virkelig nede. Jeg ringte legen og fortalte ham at jeg trenger hjelp. At vi må gjøre noe, ellers vil noe skje. Jeg var ikke meg selv, ”sa Iniesta. Han svarte forsiktig på reporterens spørsmål om han ville berøre livet.

“Det er ikke deg når du lider av depresjon.Når du er så sårbar, er det vanskelig å kontrollere livet ditt, ”sa han. “Det var ikke slik at jeg ville gjøre det, eller kanskje jeg tenkte på å gjøre det. Men du er ikke deg selv, du føler deg elendig, og en slik avgjørelse kan komme om et sekund. ”Iniesta søkte ekspertråd i vanskelige tider. Barcelonas psykolog Inma Puig var en vanlig minst et kvarter før avtalen. Han trengte så mye støtte. Og hun hjalp ham – Iniesta klarte å komme seg ut av trøbbel, som også tidligere forsvarer Jan Rajnoch.

Andre fotballspillere var mindre heldige.Den tyske landslagsmålvakten Robert Enke begikk selvmord høsten 2009 på grunn av depresjon, og oppdagelsesspillerne František Rajtoral og David Bystron led også av psykiske problemer.