Butrageno, med kallenavnet Vulture

Luis Suarez (1957-1972; 32 kamper, 14 mål)

Luis Suarez Miramontes, kjent ganske enkelt som Luis Suarez (men ikke den du tenkte på), var den viktigste stjernen i Barcelona lenge før fødselen til en bitende uruguayaner.

Ikonet til Barca, Milan Inter og det spanske landslaget, han ble den beste fotballspilleren i Europa i 1960. I Italia ble Suarez (kjøpt for en rekord på den tiden 142 000 pund) tre ganger mester i serie A og to ganger – vinneren av Champions League. Stort sett takket være Suarez, vant Spania Euro 1964, som ble hans lands første suksess på den internasjonale arenaen.

7. Emilio Butrageno (1984-1992; 69 kamper, 26 mål)

De beste av de beste: Topp-15 største spillere av det spanske landslaget

Butrageno, med kallenavnet Vulture, regnes som en av de største senter fremover i historien til Real Madrid. Han, sammen med partnerne Manolo Sanchis, Martin Vazquez, Michel og Miguel Pardesa, hjalp laget sitt med å dominere Spania på 1980-tallet.

I Real Madrid oppnådde han seks ligatitler og to spanske cuper. I Europa ble det dessverre hjemsøkt av fiasko, selv om Emilio to ganger vant den ikke så prestisjefylte UEFA-cupen.

På verdensmesterskapet i 1986 scoret Butrageno fem mål og vant Silver Ball med Diego Maradona.

6. David Villa (2005-2014; 97 kamper, 59 mål)

Til tross for betydelig konkurranse, var det Villa som er toppscorer i landets historie, og denne bragden blir ikke slått snart.

Villa var imidlertid ikke bare produktiv – han visste hvordan han skulle score i det viktigste øyeblikket. I løpet av EM 2008, hvor spanjolene “brast”, scoret han fire mål. Ved det påfølgende verdensmesterskapet i 2010 scoret han fem. Akk, under Euro 2012 ble han forhindret fra å vise evnene sine ved skade.

På klubbenivå vant Villa (som de elsker å kalle El Guaje – Barnet hjemme) alt som er mulig, inkludert Primera som en del av Barcelona og Madrid Atletico.

Nå står Villa for den amerikanske “New York City”, der han bærer en kapteins armbånd.