Aliou Cissé: ‘Senegal-spillere vet at dette kan være deres siste verdensmesterskap’

Lederen for Senegal gjør inntrykk utover de vanlige fotballparametrene, men innerst inne i det som angår ham er det bare kvaliteten på jobben han er i stand til å gjøre med laget sitt. Han ga fra seg en blanding av besluttsomhet og stille optimisme om konsekvensene av denne kampen. “Laget som vinner vil være nesten kvalifisert,” sa han og understreket det nesten. Han vet av erfaring at gleden ved å vinne en åpningsturneringskamp ikke gir noen garantier og må være en styrke for motivasjon heller enn avslapning.

I 2002 var han kaptein for det legendariske Senegal-laget som skapte sjokkbølger med en VM-seier mot Frankrikes makt, før du trykket videre til åtte siste. Han vil at teamet hans skal etterligne den blandingen av mental seighet og friheten til å spille ambisiøs fotball.Noe med denne generasjonen minner ham om klassen i 2002, og han har satt dem utfordringen ikke bare å matche tidligere brag, men å overgå dem.

“Vi vil gjøre minst like bra som 2002-generasjonen, ” han sa. “Det var en vakker generasjon, men det er også denne. Men bare ved å vinne kamper kan vi gjøre det bedre enn 2002. Vi har vunnet bare én kamp allerede. Mentalitetene er forskjellige mellom disse to gruppene – mest i hodet.Vi hadde flere utadvendte karakterer da, de er mer innadvendte nå. ”Hvis Alan Sugar ikke kan se hvorfor hans” joke “fra Senegal er rasistisk, så sakk ham | Dawn Butler Les mer

Forberedelsene til denne nøkkelkampen tar det med i betraktningen, og Cissé vil at teamet hans skal fokusere på å bygge en sterkt disiplinert plattform, der deres hurtigste og dyktige utøvere kan springe ut.

“Dette er spillere som har vokst. Jeg er sammen med spillere som har vært på landslaget i lang tid, og de er på store klubber. De vil skrive sin egen historie. Vi har ikke verdensmesterskap hvert år. De vet at dette kan være deres siste.Det er deres hjerte nær. ”

Som for å trykke hjem verdien av denne muligheten, minnet han alle om at Japan konkurrerer i sin sjette utgave på rad, mens dette er Senegals andre – deres eneste kvalifisering siden 2002.

Senegal og Japan har hatt utmerkede seire mot henholdsvis Polen og Colombia. Akira Nishino hørtes imidlertid realistisk ut om omfanget av problemer han står overfor et team som gir veldig spesifikke utfordringer. Senegals fysiske dyktighet, i størrelse og hastighet, var et problem som ble kjøpt opp gjentatte ganger. “Bildet vi har om afrikanske lag er at deres fysiske karakter er overlegen,” sa han. ”Vi må takle det. De siste dagene har jeg bedt Inui og Oshima [to av de minste spillerne] om å få 5 kg og vokse 5 cm, men det mislyktes. Så vi må gjøre noe annet.Vi kommer til å ta Senegal på å bruke ballen. Vi må bruke hjernen vår fremfor kroppsbygning. ”M’Baye Niang spretter for å sikre Senegal seier etter Polen-blanding Les mer

Han tilsto at han hadde diskutert en plan for å inneholde Sadio Mané. “Vi gir alle spillere informasjon om Mané. Det kan være en-til-en eller tre-mot-en. Han har også innflytelse på andre spillere, og det er det vi er opptatt av.

Mané børste det av. “Det er personlig stolthet å høre alle snakke om meg, men også en viktig felle som må unngås,” sa han. ”Hele gruppen er viktig for Senegal. Vi kommer til å prøve å konsentrere oss om oss selv og hva vi må gjøre. Det er laget som vant sist, takket være den store sjefen som gjorde alt arbeidet, som lagde strategien, som har fungert veldig bra.Det vil ikke være noen bekymringer hvis vi jobber sammen. ”