Winx streker for å ta opp fjerde Cox Plate

Winx bekreftet sin status som en av de største rasehestene til enhver tid med en plate fjerde Cox-plate på Moonee Valley på lørdag. Seieren var den syv år gamle 29.plassen, 22. i Group One.

Winx nummer seks, hoppet Winx trygt og ble ledet fantastisk av Hugh Bowman rundt 2.040m sporet. Den siste 200m hadde en tussel med den vedvarende Benbatl, men Winx fant et ekstra utstyr for å vinne med to lengder. Prøvehester: Phoenix Of Spain kan stige til anledningen hos Doncaster Les mer

“Jeg kan ikke tro det, “sa Bowman da han begynte sin parade rundt den pakket løypa. “Strømmen i kroppen min vender inn i hjemmet rett – jeg er tapt for ord.Alle får så mye glede av denne hestens suveren evne. ”

I ledelsen opp til Cox Plate ble rykten om” supermare “av australske racing ansett for å være på linjen. Til tross for å ha vunnet en ubeseiret runde på 28 løp og tatt over $ 18m i premiepenger, var det naysayers på den andre siden av verden.

Talk hadde fokusert på hvor god Winx ble sammenlignet med internasjonale hester. Den britiske televisjonspresidenten Matt Chapman spurte verdien hennes på en pressekonferanse tirsdag. “Hjemme føler vi at Winx slår ganske moderate hester,” sa han og spurte trener, Chris Waller, for å beskrive ham som “litt dickhead” i kommentarer sendt av en Melbourne sports radiostasjon. Winx: hvor bra er det? hesten hvis dukkert selger for $ 200 en pose?Les mer

Timer før Cox Plate, ropede mareens strapper Umut Odemislioglu henne til hiltet. “Winx trenger ikke å bevise noe for noen! Hun er en legende, og jeg vil alltid være stolt av henne, “skrev han. “Å vinne eller miste i dag spiller ingen rolle.

” Jeg håper at det blir et trygt løp, og hun kommer hjem trygg og sunn. Det er alt jeg vil ha. Nyt en av de største løpedagene i dette århundret. ”

En beslutning om Winks fremtid forventes annonsert snart.