Van der Vaart var ikke et barn

Den 12. september 2000 scoret en 17-årig gutt i et uavgjort kamp i UEFA-cupen mot Ghent, med en score på 4: 0, et mål med et mål, hvorav få visste det, men som senere snakket mye i fotball Europa. Han heter Rafael van der Vaart. Deretter ble han ansett som en voksende stjerne av Ajax-akademiet, og brukte deretter over hundre kamper for nederlandsk lag, og spilte også for Hamburg, Real og Tottenham.

Van der Vaart var ikke et barn, og hadde mange fristelser eller muligheter fra de første årene av sitt liv. Han vokste opp i den beskjedne byen Hemskerk, som ligger 22 kilometer nordvest for Amsterdam, og har en befolkning mindre enn kapasiteten til Johan Cruyff Arena. De fleste innbyggerne i Hemskerk bodde under fattigdomsgruppen og hadde ikke en god jobb. For å kunne leve, måtte folk vokse jordbær – lavtkvalifisert arbeidskraft, noe som ga svært liten avkastning for vanlige hardt arbeidere. Raphael og hans foreldre bodde i en trailer park, et sted som mange forbundet med sigøyner gadyushnik.

Et talent som bekjemper fattigdom, men mister skader. Hvordan spilte Rafa Van der Vaart

Den unge Rafa, som vokste opp i en nederlandsk stats og en spansk kvinne som emigrert fra Cadiz, opplevde imidlertid ikke alvorlige problemer med eksistensforholdene. Han betalte ganske enkelt ikke mye oppmerksomhet til det, vurderte det ganske passende. Mange år senere, og minnet hans barndom, ville Rafael si at han ikke engang tenkte på andre forhold for livet, hvor fotball ble hans største kjærlighet, selv da: “Slik bodde familien min. Faren min ble født der, men fordi denne livsstilen var kjent for oss. Kanskje for noen vil det virke vill eller uvanlig, men alt passer meg. Det var mye viktigere for meg å bare kunne kjøre ballen på gaten. “