Van der Vaart scoret sitt første mål mot “Roda”

Fotball i livet til Rafael van der Vaart dukket opp veldig tidlig. Allerede i en alder av fire var foreldrene hans på De Kennemers-skolen, hvorfra seks år senere flyttet den unge Rafa til Ajax-akademiet.

I 1993 var van der Vaart i samme aldersgruppe som Amsterdam forsvarer Johnny Heitinga og playmaker Wesley Sneijder, men det var han, Rafah, som var den første som gjorde sin debut i hovedlaget. Hvis Heiting og Sneijder flyttet ganske langsomt til toppen, så var vannavgangen for Van der Vaart veldig rask. Klokken 17 spilte han for Ajax-basen, og etter noen måneder fikk han den uoffisielle tittelen til Amsterdam-klubbens hovedtalent.

Van der Vaart scoret sitt første mål mot “Roda”, og gjorde det til en veldig spektakulær bevegelse, som mange allerede trodde var utenfor fet og riktig år framover.

I sin aller første sesong for Ajax scoret van der Vaart 9 mål i 32 kamper i alle konkurranser. Fans av Amsterdam-klubben har anerkjent Rafa som den beste unge spilleren på laget, og mange europeiske eksperter har begynt å forutsi en flott karriere for den unge mannen.

Den nye sesongen startet for van der Vaart enda bedre. I syv startkampene scoret han syv mål. “Ajax” var på toppen av toppene, og det ser ut til at Rafael bare har de beste utsiktene. Han ble seriøst snakket om i Europa, og interessen for overføringen begynte å vise tilskudd som Manchester United og Real. Men i en alder av 18 led Van der Vaart sin første alvorlige skade – det var skade på menisken, noe som ville plage Rafael i løpet av de følgende årene av sin profesjonelle karriere.