Pep nektet, José ga ordet til Chelsea. Hvordan Ferguson valgte sin etterfølger

Ferguson ledet Manchester United fra høsten 1986 til sommeren 2013. I løpet av engasjement på den berømte engelske klubben vunnet 38 trofeer, hvorav tretten var for å vinne Premier League, fem ganger vant FA-cupen to ganger og Champions League. Nå klubben fungerer som en av styremedlemmene.

Når mai 2013 i hans sytti-en år med å si farvel, som hans etterfølger valgte David Moyes fra Everton. Det var ikke et godt valg, Moyes endte etter dårlige resultater etter ti måneder. En United for første gang etter 25 år savnet Cup i Europa.

“Vi valgte David, fordi han var på Everton i deres arbeid veldig konsekvent i sine resultater,” Ferguson skrev i sin nye bok. “Dessverre fungerte det ikke med oss.Jeg er sikker på at det er ting som David ville ha gjort annerledes hvis han hadde sjansen. ”

Ferguson ble kritisert valgt feil etterfølger. Nå viste det seg at Moyes faktisk var en nødsituasjon. Han var opp til sjette på rad.

“Da vi begynte å se etter min etterfølger, blinket Vi har flere kandidater, men de var ikke tilgjengelig”, sier Ferguson.

“Jeg spurte Pepa Guardiola før han aksepterte et tilbud fra en annen klubb, men han nektet og deretter tok Bayern “sier Ferguson.

” viste det seg at Jose Mourinho har gitt sitt ord Roman Abramovich at han vil returnere til Chelsea og Carlo Ancelotti går i stedet til real Madrid . Vi visste også at Jürgen Klopp er glad i Dortmund, og vil signere en ny kontrakt.I mellomtiden har Louis Van Gaal enige om å lede Nederland til VM 2014. ”

Det følger at Moyes var bare sjette på rad…

I andre kapitler Ferguson beskriver at mange av fotballspillerne han holdt i United var bare fire av verdens ekstra klasser. Eric Cantona, Ryan Giggs, Paul Scholes og Cristiano Ronaldo. “De var forskjellen og kan lett bevise det.”

franske spissen Cantona, som gikk til Manchester i 1992 fra Leeds, var ifølge ham grunnlaget for fremtidig suksess. “Når vi hentet ham, så vi må bare sesong vant ligaen – bare på grunn av hans tilstedeværelse og evne til å skape og score mål,” minnes Ferguson

“Giggs og Scholes var rett og slett fantastiske spillere og deres fordel var lang levetid..Er det noen andre som kan spille Premier League så lenge? Absolutt ingen, “skrev Ferguson.

Den eneste spilleren fortsatt aktiv fra stjernens portugisiske spiss Ronaldo, som i 2009 var bare svært motvillig solgt til Real Madrid. “Cristiano var selvfølgelig helt strålende fotballspiller,” roste Ferguson.

“Wayne Rooney, David Beckham, Roy Keane, Carlos Tévez, Rio Ferdinand og Peter Schmeichel var gode spillere, men de fire alle andre høyere.”

Ferguson i sin bok, innrømmet at i 2010 han flørtet med ideen om Inter Milan vil signere lovende spiss Mario Balotelli. “Jeg prøvde det og spurte om det i Italia med mine bekjente. Men det viste seg at hans komme ville være for mye risiko.Det for meg var en gudegave. ”

Balotteliho konkurranse kjøpte Manchester City og senere angret, fordi italienske spissen hadde en fordel for laget, noe som ville matche pengene brukt (ca. 600 millioner kroner) for overføringen. I tillegg var det store problemer med det.