Millwall kamp for å se fordelene med Revamped Checkatrade Trophy

I tilfelle, West Brom Under-23s – en detalj utelatt fra den offisielle matchlitteraturen – la ingen komme ned i deres første Checkatrade Trophy-fixtur. Det tok 63 livløse minutter for en mye forandret Millwall å kutte dem ned gjennom Jimmy Abdou – på 32 den eldste starteren på banen – og det var først da angriperen Steve Morison dukket opp i kvartalet for å levere en objektleksjon i sentrums- fremspill som en hvilken som helst kløft i erfaring ble tydeligvis åpenbar.

Morison, som scoret fra stedet for å pakke opp en 2-0-seier, satte seg rett ned i tunnelen på full tid og rystet bare hendene som ble tilbudt han på vei. Jobb gjort, poeng laget.Utsiktene til å stå overfor et weatherbeaten center-fremover av hans ilk var en av grunnene til at West Brom og andre klubber med kategori ett-akademier hadde registrert seg for å øke en konkurranse som tidligere var forbeholdt de nedre divisjonene; Det kan ha virket uklokt for Morison å være oppdraget med å pusse bort et lag tenåringer, men det var en passende nok oppsummering av den dype ubehaget rundt denne sesongens kontroversielle revolusjon. Millwall var bare et mål vekk fra å nå sist sesongens endelige på Wembley, og tapte til Oxford i den sørlige finalen, men var en av de 30 klubber som stemte for å tillate at ett lag lagde seg – for å delta.Finansielle hensyn – £ 10.000 for en seier i gruppetrinnet, en figur som vil eskalere med fremgang – var en viktig faktor, og det var lite tegn på noen ekstra skudd i armen på en natt da £ 5 billetter for voksne gjorde lite for å forbedre Spillets appell.

“Vil det bringe folkemengdene tilbake? Nei, hvis jeg er ærlig, kan jeg ikke se det, “innrømmer Millwall-lederen, Neil Harris, etterpå. Faktisk gikk Millwall respektfullt i den avdelingen. Tilbake i 1986 hadde bare 967 sett på en Full Members ‘Cup-slips på den gamle Den. Opposisjonen den kvelden var West Brom, og den potensielle kroken for enhver journalist med interesse for saksbehandlinger i 30 år virket åpenbart.Gitt oppmøte denne gangen var 2.054 – fire klare for mengden på dette stadiet av konkurransen mot Peterborough i fjor – og dermed avverget ydmykelse, selv om atmosfæren aldri steg over perfunctory.Ian Lenagan: ‘Hvis fotball League ikke foreslår løsninger FA eller Premier League vil ‘Les mer

Til nøytrale øyne virket det som en uvelkommen forhåndsvisning av hvordan fotball kan utvikle seg, hvis en slik anledning skal replikeres med jevne mellomrom, samt et glimt av Følelse som kan omgjøre lavere liga klubber bør Premier League større sider cannibalize markedet mye lenger.Millwall var imidlertid en av nattens suksesshistorier: i Fleetwood så bare 392 på et lag på under 23 som ble sendt av Blackburn, Championship’s bottom club, tapte 1-0, og fremmøte var spesielt lavt også andre steder.

The #BTeamBoycott hashtag som hadde sirkulert i løpet av de foregående ukene, hadde tatt i bruk, og flere ledere valgte å kutte hjørner også. En, Wycombe’s Gareth Ainsworth, kom av erstatningsbenken sent i seieren over Northampton i 43-årsalderen, og satte opp sitt tredje mål. en annen, Paul Tisdale fra Exeter, var en ubrukt erstatning for slipset med Oxford; mens Luton gjorde skolejenta Connor Tomlinson sin yngste noensinne spiller, på 15 år og 199 dager, for seieren mot Gillingham.Portsmouth gjorde 11 endringer for å møte Yeovil og vil dermed bli bøtelagt under turneringsreglene; Harris selv kalt bare fem Millwall-erstatninger og ga full debut til sine unge Kris Twardek og Noah Chesmain, med henvisning til skader. Fornemmelsen var at med mange lavere divisjonsklubber som fant deres kampedagsressurser stadig mer strakt til grensen, ble det gjort et poeng: Det er veldig bra å bruke denne turneringen for å opprettholde Premier League-kampene, men hva med å hjelpe resten av oss til å spare hva vi har?

“En ting jeg ville dømme dette på er timingen av spillene,” sa Harris. “Det var vårt åttende spill i fire uker. Det er en spøk. En spøk.Det må undersøkes, og det er ikke en kritikk, det er en forespørsel. “Ny EFL Trophy gnister uttak, sinne og apati før en ball blir sparket Les mer

Det hadde vært problematisk fra starten.West Brom, for deres del, hadde ikke vært i stand til å ringe på deres akademi s stjernesving, England Under-17s vinger Jonathan Leko, på grunn av den internasjonale pause; Manchester United, Manchester City, Tottenham og Arsenal var blant flere klubber som nektet å gå inn i lag av tilsvarende grunner, og det hevet sikkert øyenbrynene for å høre fotballlederen, Shaun Harvey, innrømme i forrige uke at ideen endret hadde blitt gjort “på hov “var” en oppfatning du kan tegne nå “. For West Broms trener, Jimmy Shan, hadde natten vært en som spillerne hans” kunne lære mer enn i en halv sesong i under- 23 liga “.Han så Kane Wilson, en 16 år gammel høyreback som gjorde sin første lag debut i League Cup-slipsen i Northampton i forrige uke, utført med tillit til en langt eldre og var fornøyd med måten hans spillere beholdt besittelse i første halvdel. At utdanningen, til tross for den misguided og populistiske bluster som Englands nasjonale lag vil være sluttbeløpet av Premier League-sidens engasjement, vil gjøre Wilson og hans jevnaldrer ingen skade, men det var lite på tirsdag kveld for å foreslå at noen andre vil komme ut bedre for det.