Gjøre spranget til A-League med Melbourne City

Tim Cahill er angivelig på randen for å gjøre spranget til A-League med Melbourne City. Cahill, 36, spiller for tiden for Hangzhou Greentown i Kina, men med klubben sliter denne sesongen er det usannsynlig at klubben vil ta opp et alternativ for å beholde Cahill ham når overføringsvinduet åpnes mandag, ifølge News Corp Australia. </Melbourne City har forhandlet seg med Socceroos fremover de siste månedene, og en stor veisklokke ble fjernet forrige uke da Football Federation Australia (FFA) tillot gjestesteder fra stjerner til å vare i en hel sesong.

City, støttet av engelsk klubb Manchester City, har den økonomiske støtten som vil gi dem mulighet til å møte lønnskravene til Socceroos ledende all-time målskytter.Det antas at Cahill også har tiltrukket interesse fra en rekke andre kinesiske klubber, samt noen fra USA og England. En ligaklubb Newcastle Jets kjøpt av velstående Kina-basert virksomhet Les mer

Samtidig, Central Coast star Mitch Austin har byttet til A-League rivaler Melbourne Victory i en spiller bytte med andre vinger Connor Pain, som har sluttet seg til Mariners.Austin tok en avtale med Victory etter å ha nektet alternativet på andre år på sin Mariners-kontrakt, til tross for at han hadde spilt det nødvendige antall kamper for å utløse den.

Den 25-årige pacy var en toppspiller i hans debut A-League sesong med Mariners, som han kom fra Englands lavere nivåer i fjor. “Vi er begeistret for hva Mitch kan ta med,” forteller seier-trener Kevin Muscat i en uttalelse på fredag. Han har stor fart og dyktighet, en enorm arbeidsmoral og han har demonstrert en evne til å score mål.Han trives i sin første sesong i A-liga, og med mer erfaring forventer han at han vil bli en enda bedre spiller. ”

Austins avgang forlot Mariners vexed. “Mitch bedt om å si opp kontrakten hans, noe som fremhever hvorfor FFA bør vurdere reglene om overføringsgebyr mellom A-League Clubs,” sa marine storformann Peter Storrie i en uttalelse. “Hvis ikke, vil de mindre klubber bare utvikle spillere og miste dem til større klubber uten kompensasjon.”

Med overføringsgebyrer som er forbudt i A-League, tilbyr Victory smerte som kompensasjon. Den 22-årige vil få mer spilltid i Gosford, etter å ha gjort bare en start fra 12 kamper for Victory i fjor.